Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΩΘΗΡΕΣ.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εθελοντών και πολιτών ενάντια στα χρυσωρυχεία Θράκης, την Τετάρτη 12/09 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης. Το κάλεσμα είχε πραγματοποιηθεί από νέους και νέες, μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής. Περίπου 100 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο των χρυσωρυχείων, αλλά/και κυρίως, για τις αναγκαίες δράσεις του κινήματος, ώστε να σπάσει η προπαγάνδα των χρυσωθήρων και να ανακοπεί η καταστροφική πορεία προς την αδειοδότηση και την εξόρυξη χρυσού. Είχε προηγηθεί την Τρίτη, η πετυχημένη παρέμβαση μελών του κινήματος κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Γ. Αγγελάκα, όπου σε συνεννόηση με τον δημοφιλή συνθέτη και τραγουδιστή, μοιράστηκαν φυλλάδια στο κόσμο και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από σκηνής που καλούσε το κόσμο σε μια νέα αντίσταση ενάντια στους χρυσοθήρες και τα ψέματα τους. Ο νεαρός εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής καλωσόρισε και το Διευθυντή των Χρυσωρυχείων Θράκης, ο οποίος παρευρίσκονταν στη συναυλία, και του υποσχέθηκε πως από δω και μπρος θα μας βρίσκει συνεχώς εμπόδιο στα σχέδια της εταιρίας του, αποσπώντας με αυτό τον τρόπο τα χειροκροτήματα του κόσμου και την ...αμηχανία του κ. Μαρκόπουλου...
 Οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αποφάσισαν την συγκρότηση του σώματος σε μια ανοιχτή συνέλευση πολιτών που σε  συντονισμό με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή και τους θεσμικούς φορείς της πόλης που αντιτίθενται στα χρυσωρυχεία, θα αποτελέσει τον πυρήνα για την οργάνωση και τις παραπέρα δράσεις του  κινήματος. Με βασικό σύνθημα όλων των ομιλητών, "φτάνουν πια τα λόγια, είναι ώρα οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους" κατατέθηκαν σκέψεις για τα επόμενα κρίσιμα βήματα μας, τα οποία θα συζητηθούν και στη Διανομαρχιακή Επιτροπή που θα συναντηθεί την Πέμπτη 13/09 στις Σάπες στις 8:30 με τη συμμετοχή συναγωνιστών από τις Σάπες, τη Κομοτηνή και τα γύρω χωριά, καθώς και  τη Χαλκιδική που δοκιμάζεται από τη βία των μηχανισμών καταστολής που βρίσκονται στη διάθεση της εταιρίας. 
Τέλος, ιδιαίτερα απασχόλησε του συμμετέχοντες η συνεχής διάβρωση συνειδήσεων στην τοπική κοινωνία, που όπως διαπίστωσαν, επιδιώκεται από τα χρυσωρυχεία, καθώς και ο χρηματισμός σε τοπικούς και θεσμικούς παράγοντες και  βέβαια στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε φερέφωνα και μηχανισμούς προπαγάνδας υπέρ της εταιρίας... Για αυτό ειδικά το ζήτημα η απάντηση αποφασίστηκε πως πρέπει να είναι δυναμική και άμεση. 

Το επόμενο ραντεβού της συνέλευσης θα ανακοινωθεί.

Αρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου