Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

DE REVOLUTIONIBUS

ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΚΑΙ
Η ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ

1. Εξέγερση χωρίς αιτία;

Αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα από όλες τις απόψεις ιστορικό και πολιτικό παράδοξο. Χώρες που διαφημίζονταν συστηματικά ως πρότυπα της ήπιας ή ακραίας νεοφιλελεύθερης ανάπτυξης, ως υποδείγματα αυστηρής δημοσιονομικής διαχείρισης συνδεδεμένης με σχετική ευημερία και κοινωνική ειρήνευση, οι νέες τίγρεις της παγκόσμιας οικονομίας, εμφανίζουν συστηματικά πλέον σημάδια κόπωσης και συνολικής απορρύθμισης.
Δεν είναι μόνο η κατάρρευση της αυταρχικής κυβέρνησης του ισλαμιστή Μόρσι στην Αίγυπτο, κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, και το στρατιωτικό πραξικόπημα που επαγγέλλεται «την αποκατάσταση της δημοκρατίας». Το πρότυπο εξόδου από την κρίση του 2001, η Τουρκία, συνταράσσεται από μια άνευ προηγουμένου εξέγερση των «κερδισμένων» του «υποδειγματικού» νεοφιλελεύθερου ισλαμισμού, που με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κατόρθωσε να ενσωματώσει παραδοσιακές θεοκρατικές αντιλήψεις σε μια άνευ προηγουμένου νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που αξιοποίησε το μεγάλωμα της πίτας για να διευρύνει το κοινωνικό χάσμα δίνοντας ξεροκόμματα στους πεινασμένους. Και ενώ αυτό το νεοφιλελεύθερο όνειρο φαινόταν να είναι υδατοστεγές απέναντι στους χείμαρρους της λαϊκής αγανάκτησης (στο κάτω-κάτω οι ξεκληρισμένοι της Ανατολίας δεν είχαν κάτι να αντιπαραβάλουν στο σύγχρονο δουλεμπόριο της ευκαιριακής δουλειάς στα υπερπληθυσμένα αστικά κέντρα!), τελικά η ρωγμή προέκυψε από εκεί που ήταν το λιγότερο αναμενόμενη.
«Δι’ ασήμαντον αφορμήν», μια πανίσχυρη κυβέρνηση «έβγαλε» τον κόσμο στους δρόμους με μόνη της «άμυνα» την άγρια καταστολή, και μάλιστα έναν κόσμο που στους λογαριασμούς των τεχνικών της εξουσίας μάλλον συγκαταλεγόταν στους «ευνοημένους» της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης. Οι «χορτάτοι» υπερκέρασαν τους πεινασμένους σε ενεργητική αντίσταση κατά ενός μίγματος ισλαμικής ενοχικής ορθοδοξίας και νεοφιλελεύθερης αποενοχοποιημένης κατανάλωσης. Και αποτέλεσαν σημείο κρυστάλλωσης για τη γενίκευση της εξέγερσης με τη συμμετοχή και όλων που συμπιέστηκαν, συμπιέζονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν στον μελλοντικό επίγειο νεοφιλελεύθερο παράδεισο. Αυτών που το καθεστώς αποκαλεί αλήτες και κακοποιά στοιχεία.
Στον αντίποδα γεωγραφικά, αλλά με τα ίδια περίπου πολιτικά χαρακτηριστικά προέκυψε άλλο ένα «αναπάντεχο» και «αδικαιολόγητο» ξέσπασμα στη Βραζιλία, το οποίο είχε και αυτό την «τύχη» να αντιμετωπίσει την ίδια χωρίς μέτρο και συγκράτηση καταστολή κρατικών μηχανισμών που έχουν εγγεγραμμένη στο DNA τους την απροκάλυπτη γυμνή βία. Και πάλι «αδικαιολόγητα» έδωσαν το παρόν τα μεσαία στρώματα και η νεολαία, που δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από τη σχετικά μακροχρόνια κυριαρχία ενός ήπιου νεοφιλελευθερισμού με «ανθρώπινο πρόσωπο», ο οποίος δεν έχει καμία δυσκολία να αφομοιώσει την χωρίς όριο διαφθορά, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, τον συνδυασμό της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» (διάβαζε περικοπές κοινωνικών δαπανών) με την αλόγιστη σπατάλη για φαραωνικών διαστάσεων «αθλητικές» διοργανώσεις.
Έτσι, οι ανεξέλεγκτες εξεγέρσεις δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά τον κανόνα,

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Βασανισμοί μεταναστών με ρεύμα σε γεννητικά όργανα στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος

Κτηνώδεις βασανισμούς κρατούμενων μεταναστών με συσκευές ρεύματος στα γεννητικά όργανα, σεξουαλικές απαιτήσεις, γροθιές και κλωτσιές σε ζωτικά σημεία του σώματός τους αποκαλύπτει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "Η Ενόητητα", έπειτα από επίσκεψη αντιπροσωπείας στα κρατητήρια του Ελληνικού.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Τζαβέντ Ασλάμ, εκπρόσωπος της Πακιστανικής Κοινότητας, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, εκπροσωπώντας τον Χ.Κορτζίδη, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον διοικητή των κρατητηρίων του Ελληνικού, όπου και μεταφέρθηκαν οι εν λόγω κρατούμενοι στις 27/6.Κτηνώδεις βασανισμούς κρατούμενων μεταναστών με συσκευές ρεύματος στα γεννητικά όργανα, σεξουαλικές απαιτήσεις, γροθιές και κλωτσιές σε ζωτικά σημεία του σώματός τους αποκαλύπτει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "Η Ενόητητα", έπειτα από επίσκεψη αντιπροσωπείας στα κρατητήρια του Ελληνικού.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Τζαβέντ Ασλάμ, εκπρόσωπος της Πακιστανικής Κοινότητας, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, εκπροσωπώντας τον Χ.Κορτζίδη, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον διοικητή των κρατητηρίων του Ελληνικού, όπου και μεταφέρθηκαν οι εν λόγω κρατούμενοι στις 27/6. - See more at: http://left.gr/news/vasanismoi-metanaston-me-reyma-se-gennitika-organa-sto-aerodromio-elvenizelos#sthash.vqH1p6Ez.dpuf
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Τζαβέντ Ασλάμ, εκπρόσωπος της Πακιστανικής Κοινότητας, Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, εκπροσωπώντας τον Χ.Κορτζίδη, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον διοικητή των κρατητηρίων του Ελληνικού, όπου και μεταφέρθηκαν οι εν λόγω κρατούμενοι στις 27/6. - See more at: http://left.gr/news/vasanismoi-metanaston-me-reyma-se-gennitika-organa-sto-aerodromio-elvenizelos#sthash.vqH1p6Ez.dpuf

Πιο συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, ο Νταούντ Αχμέτ, ο κρατούμενος που είχε καταγγείλει τραυματισμό στο μάτι από αστυνομικό μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας και η ΟΕΝΓΕ που είχαν ζητήσει να πάει σε νοσοκομείο για έλεγχο κατήγγειλαν ότι τον χτύπησαν με γροθιές στο σαγόνι, ενώ έκαναν χρήση εννέα φορές στο σώμα του της συσκευής ρεύματος. Επίσης τον κλότσησαν στο στομάχι.
Επιπλέον, ο Ιβόν Βαλίντ είχε τραύμα και εκδορές στη ωμοπλάτη από χτυπήματα.

Ο Βασί Χαϊντέρ κατήγγειλε ότι του έβαλαν στα γεννητικά όργανα τη συσκευή ρεύματος. Είχε τραύμα στο χέρι. Στα ρούχα των κρατούμενων Βαλίντ και Χαϊντερ υπήρχε ακόμη αίμα. Οι ρατσιστικές βρισιές πήγαιναν μαζί με σεξουαλικές απαιτήσεις αστυνομικού για στοματικό σεξ.

"Ο κτηνώδης βασανισμός γίνονταν από τους συνοδούς αστυνομικούς σε ένα μικρό δωμάτιο στο αεροδρόμιο όταν οι κρατούμενοι αρνιόντουσαν την βίαιη απέλαση τους", επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ειδικότερα, "οι μετανάστες κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα και μεταφέρθηκαν για αναγκαστική απέλαση στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος αφού δέχτηκαν χτυπήματα με κλωτσιές και μπουνιές από αστυνομικούς". Αρνήθηκαν την απέλαση τους και έτσι οδηγήθηκαν από αστυνομικούς σε ένα δωμάτιο στο χώρο του αεροδρομίου.

"Απαιτούμε να ξηλωθεί ο ρατσιστικός μηχανισμός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει αναλάβει την εργολαβία της βίαιης απέλασης των μεταναστών και προχωράει σε βασανισμούς μεταναστών. Είναι ώρα ξηλώσουμε το Ξένιο Δία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτά τα κολαστήρια ανθρώπινων ψυχών", τονίζουν οι οργανώσεις στην ανακοίνωσή τους.


Πηγή: avgi.gr-