Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα από σας»


Για να αντιμετωπίσει την «επιστράτευση» νέων μελών από τους νεοναζί η πόλη Σβέρτε δημιούργησε μία μέρα πρόληψης ειδικά για νέους. Πρώην νεοναζί μιλούν σε μαθητές για την προσωπική τους ιστορία.



Ο Ζάσα δεν θέλει αποκαλύψει το πραγματικό του όνομα. 20 χρόνια μετά την αποχώρησή του από οργανώσεις νεοναζί αισθάνεται ακόμα ότι απειλείται. Την Ημέρα Πρόληψης κατά των Νεοναζί μιλά σε μαθητές της πρώτης Λυκείου σε σχολείο της πόλης Σβέρτε κοντά στο Ντόρτμουντ στη Ρηνανία-Βεστφαλία:

«Περνούσα όλη μου τη μέρα κάνοντας κόλαση τις ζωές των άλλων. Αυτό μου έδινε ένα αίσθημα ικανοποίησης. Με κάθε νέο θύμα αισθανόμουν και πιο σημαντικός».

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία παράνομων εργασιών της εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ” στο λόφο του Περάματος Έβρου!


Δελτίο Τύπου
Θέμα. Καταγγελία παράνομων εργασιών της εταιρείας “Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ” στο λόφο του Περάματος Έβρου



Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής επισκέφθηκαν το λόφο του Περάματος στον Έβρο. Διαπιστώθηκαν για μια ακόμα φορά σωρεία παράνομων επεμβάσεων σε όλη την έκταση της περιοχής από την εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ”.Eπιπλέον όμως, επί τόπου και κατά το χρόνο της επίσκεψής, διαπιστώθηκαν  εργασίες από δύο μηχανήματα βαρέως τύπου, τα οποία διάνοιγαν παράνομα καινούριο δρόμο μέσα σε δασική έκταση καταπατώντας δέντρα μαύρης Πεύκης, πουρνάρια και θάμνους.
 Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία για να πιστοποιήσει την παράβαση. Μέχρι να φτάσει στο σημείο η δύναμη της Αστυνομίας, οι δυο χειριστές αποχώρησαν από την περιοχή και αφού μετέφεραν τα μηχανήματά τους εντός του περιφραγμένου χώρου των εγκαταστάσεων της εταιρείας, εξαφανίστηκαν προφανώς για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία. 

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Παραπλάνηση τηλεθεατών σχετικά με την θέρμανση, από το MEGA CHANNEL

Γράφει ο Γιάννης

Για να παραποιήσεις ένα γεγονός αρκεί να πεις μισές αλήθειες, δηλαδή να παρουσιάσεις μόνο τις αλήθειες που σε βολεύουν. Έτσι έκανε και το MEGA CHANNEL στο βραδινό δελτίο της Κυριακής 3/2/2013, αφού προσπάθησε να μας πείσει οτι η πιο ακριβή θέρμανση είναι το τζάκι με τα καυσόξυλα!
Είναι άθλιο, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους, όπου η ανεύρεση ενός φθηνού τρόπου θέρμανσης είναι συνηθισμένο θέμα στις παρέες, στα καφενεία και στα forums του διαδικτύου, ένας τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο για χάρη των διαφημιζομένων του. Δείτε πώς:




Βέβαια, το γράφημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν περιλαμβάνει μόνο την θέρμανση με τζάκι, ρεύμα, πετρέλαιο και αέριο, όπως επιλεκτικά παρουσιάζει το MEGA, αλλά και άλλες μορφές, με τις αντλίες θερμότητας και τη θέρμανση με βιομάζα (πέλλετ, κουκούτσια, πυρήνα ελιάς κλπ) να αποτελούν τις οικονομικότερες λύσεις. Δείτε και συγκρίνετε τα δύο γραφήματα, του MEGA και του ΕΜΠ παρακάτω: