Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Η ανομία της κατάληψης Σκαραμαγκά


Τι λένε οι γείτονες:
"Όσοι με ξέρετε καλά, γνωρίζετε ότι μόνο "επαναστάτης" δεν είμαι. Σήμερα, ωστόσο, είμαι έξαλλος και στενοχωρημένος. Η αστυνομία, με γρήγορη και ήσυχη επέμβαση που συνεχίζεται, εκκένωσε την κατάληψη στην Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, ακριβός διπλά από έμενα.


ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: Από τις αρχές του 2009, όποτε και το εγκαταλελειμμένο και ετοιμόρροπο κτίριο κατελήφθη, τα παιδιά που το διαχειρίζονταν ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΚΑΝΑΝ και στο κτίριο και στη γειτονιά μας. Από βρώμικο κουφάρι, εστία μόλυνσης, εγκληματικότητας, πρέζας και κλοπιμαίων το μετέτρεψαν σε ζωντανό οργανισμό. Ποτέ δεν προκάλεσαν, ποτέ δεν θορύβησαν, ποτέ δεν είδαμε, ακούσαμε ή νοιώσαμε οτιδήποτε αρνητικό, έκνομο ή επικίνδυνο. Ίσα-ίσα, κράτησαν το άθλιο παζάρι της Τοσίτσα και της Στουρνάρα μακρυά μας ή τις ορδές των νεοναζιστών, που μαίνονται δυο τετράγωνα παρακάτω. Διατήρησαν το δρόμο πεντακάθαρο. Συντήρησαν το κτίριο. Οργάνωσαν προβολές, γεύματα, εργαστήρια.
Μέχρι και επισκέψεις στο διαμέρισμα της Μαρίας Κάλλας (εκεί έμενε, από το 1967 ως το 1945) οργάνωναν, πριν σκληρύνουν τα πράγματα τα τελευταία 2 χρονιά. Μόνο θετικά λόγια είχαμε να πούμε, εμείς οι γείτονες, οι τελευταίοι των Μοϊκανών και των ΑΣΤΩΝ (υπογραμμίζω!) που κατοικούμε εδώ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Τις (ΠΟΛΛΕΣ) φορές που κάηκε η Αθήνα από ποικιλώνυμους και 'άγνωστους' μπαχαλάκηδες, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ούτε ύποπτα σούρτα-φερτα, ούτε μολότοφ, ούτε κοντάρια, ούτε "κουκούλες". Δεν ξέρω τι θα "βρει" η ασφάλεια μέσα, ξέρω όμως ότι από σήμερα το βράδυ, εγώ ως "νομοταγής" πολίτης του πολύπαθου κέντρου της Αθήνας, δεν θα αισθάνομαι ούτε ησυχότερος ούτε ασφαλέστερος, το αντίθετο.
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου