Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΩΘΗΡΕΣ.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εθελοντών και πολιτών ενάντια στα χρυσωρυχεία Θράκης, την Τετάρτη 12/09 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξ/πολης. Το κάλεσμα είχε πραγματοποιηθεί από νέους και νέες, μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής. Περίπου 100 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο των χρυσωρυχείων, αλλά/και κυρίως, για τις αναγκαίες δράσεις του κινήματος, ώστε να σπάσει η προπαγάνδα των χρυσωθήρων και να ανακοπεί η καταστροφική πορεία προς την αδειοδότηση και την εξόρυξη χρυσού. Είχε προηγηθεί την Τρίτη, η πετυχημένη παρέμβαση μελών του κινήματος κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Γ. Αγγελάκα, όπου σε συνεννόηση με τον δημοφιλή συνθέτη και τραγουδιστή, μοιράστηκαν φυλλάδια στο κόσμο και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από σκηνής που καλούσε το κόσμο σε μια νέα αντίσταση ενάντια στους χρυσοθήρες και τα ψέματα τους. Ο νεαρός εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής καλωσόρισε και το Διευθυντή των Χρυσωρυχείων Θράκης, ο οποίος παρευρίσκονταν στη συναυλία, και του υποσχέθηκε πως από δω και μπρος θα μας βρίσκει συνεχώς εμπόδιο στα σχέδια της εταιρίας του, αποσπώντας με αυτό τον τρόπο τα χειροκροτήματα του κόσμου και την ...αμηχανία του κ. Μαρκόπουλου...
 Οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αποφάσισαν την συγκρότηση του σώματος σε μια ανοιχτή συνέλευση πολιτών που σε  συντονισμό με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή και τους θεσμικούς φορείς της πόλης που αντιτίθενται στα χρυσωρυχεία, θα αποτελέσει τον πυρήνα για την οργάνωση και τις παραπέρα δράσεις του  κινήματος. Με βασικό σύνθημα όλων των ομιλητών, "φτάνουν πια τα λόγια, είναι ώρα οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους" κατατέθηκαν σκέψεις για τα επόμενα κρίσιμα βήματα μας, τα οποία θα συζητηθούν και στη Διανομαρχιακή Επιτροπή που θα συναντηθεί την Πέμπτη 13/09 στις Σάπες στις 8:30 με τη συμμετοχή συναγωνιστών από τις Σάπες, τη Κομοτηνή και τα γύρω χωριά, καθώς και  τη Χαλκιδική που δοκιμάζεται από τη βία των μηχανισμών καταστολής που βρίσκονται στη διάθεση της εταιρίας. 
Τέλος, ιδιαίτερα απασχόλησε του συμμετέχοντες η συνεχής διάβρωση συνειδήσεων στην τοπική κοινωνία, που όπως διαπίστωσαν, επιδιώκεται από τα χρυσωρυχεία, καθώς και ο χρηματισμός σε τοπικούς και θεσμικούς παράγοντες και  βέβαια στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε φερέφωνα και μηχανισμούς προπαγάνδας υπέρ της εταιρίας... Για αυτό ειδικά το ζήτημα η απάντηση αποφασίστηκε πως πρέπει να είναι δυναμική και άμεση. 

Το επόμενο ραντεβού της συνέλευσης θα ανακοινωθεί.

Αρης


Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ

Το μήνυμα αυτό αποστέλλεται σε όλους εμάς που υπογράψαμε για την αντίσταση μας στην εγκατάσταση των χρυσωρυχείων στη μεγάλη συγκέντρωση πολιτών έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης τον περασμένο Μάρτιο.
Τα ψέματα και η προπαγάνδα της καταστροφικής εταιρίας ELDORADO GOLD, με την βοήθεια των πληρωμένων  Μ.Μ.Ε. δεν έχουν προηγούμενο. Προσπαθούν με κάθε μέσο να παραπληροφορήσουν τους πολίτες με σκοπό την συναίνεση τους στην καταστροφή του τόπου.
Άνθρωποι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, μέσω επιτροπών αγώνων είναι στο πλευρό μας, μας στηρίζουν και μάχονται μαζί μας για τη σωτηρία τόσο του τόπου μας όσο και της Χαλκιδικής και του Κιλκίς όπου επιχειρείται ακριβώς η ίδια καταστροφή.
Με αφορμή όλα αυτά, σας καλούμε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης (στο Δημαρχείο), σε μια συνάντηση για συζήτηση, ενημέρωση και συντονισμό για τον κοινό μας αγώνα κατά της καταστροφής της Βόρειας Ελλάδας.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τραυματίες και φωτιές από δακρυγόνα στις Σκουριές για τη μάχη του Χρυσού.

tvxs.gr/node/105426
ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ  ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΡΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΩΘΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤON  TOΠΟ ΜΑΣ!
http://www.seleo.gr/images/stories/j-admin-mobile/IMAGE-2_2012-09-09-151800-+0000.jpg

Φωτια απο τα δακρυγόνα των ΜΑΤ στο δάσος.
Έντονες συγκρούσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τρεις τραυματίες στις τάξεις των διαδηλωτών, εκ των οποίων ο ένας λένε οι μάρτυρες πως είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μια Γερμανίδα διαδηλώτρια. Έπειτα από συντονισμένη επίθεση των ΜΑΤ οι διαδηλωτές έχουν υποχωρήσει, έχοντας δεχθεί μεγάλη ποσότητα χημικών ενώ φωτιές που έχουν ανάψει από τη ρίψη δακρυγόνων έχουν σπεύσει να σβήσουν οι διαδηλωτές.
Χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται και σήμερα στο όρος Κάκαβος, στη θέση Σκουριές, προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εργασιών στα μεταλλεία Χρυσού της περιοχής της Χαλκιδικής.Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επιφέρει το άνοιγμα του ορυχείου θα προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ότι πιθανά κέρδη στους κατοίκους.
Από το πρωί κόσμος έφτανε στην πλατεία της Ιερισσού, ενώ δεκάδες διαδηλωτές καταφθάνανε από τη Θεσσαλονίκη.
Μετά από λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν το μεσημέρι για το βουνό κι έφτασαν στο σημείο όπου υπάρχει το άνοιγμα των εργασιών εξόρυξης. Εκεί, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο και για πλαστική σφαίρα.
Από το πρωό βρίσκονταν πολλοί συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Ιερισσού, κάτοικοι της περιοχής, επιτροπές κατοίκων από όλη την Ελλάδα και την επιτροπή αλληλεγγύης από Αθήνα. Πολλά ξένα δίκτυα καλύπτουν το γεγονός, ενώ στο σημείο βρίσκονται αρκετοί βουλευτές.

Μαντέψτε ποιο είναι το ανθρώπινο σκουπίδι;

Κοριτσάκι - μετανάστης  πνιγμένο στον Έβρο(;)....


Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.  ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!

Απο Περικλής.