Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μπατσος και χρυσαυγίτης: όπως λέμε Κράτος και παρακράτος!


Συναγωνισμός σε εξάρτηση των Ματατζίδων και των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Κόρινθο! Εντάξει λοιπόν ας ψηφίσουμε... Ποια στολή προτιμάτε: του φασίστα μελανοχίτωνα ή του Ματατζή σε χρώμα παραλαγής. Οποια και να βάλουν η αναμέτρηση αυτό το χειμώνα θα είναι και με τους δύο! (Τουλάχιστον θα τους ξεχωρίζουμε στις διαδηλώσεις...αν και ούτως αλλιώς εκεί θα είναι απο την ίδια μεριά να χτυπάνε διαδηλωτές...)
απο Περικλής




Δυο ειδήσεις ένας τίτλος: Χωρίς πατρίδα...

Συνεχίζουν να χτυπούν το Πακιστάν

απο enikos.gr

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε τρεις περιοχές του βορειοδυτικού Πακιστάν.
Συγκεκριμένα, οι επιθέσεις έγιναν σε τρία χωριά του Βόρειου Ουαζιριστάν, το Λουάρα Πανγκάι, το Αντάρα και το Νταράι Νιστάρ, με εννιά πυραύλους να πλήττουν στόχους μέσα σε χρονικό διάστημα μισής ώρας, όπως δήλωσε αξιωματούχος που ζητά να παραμείνει ανώνυμος.
«Μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 ακόμα είναι τραυματίες», τόνισε η πηγή.


Αλλος ένας μετανάστης νεκρός στον Έβρο



Αλλος ένας μετανάστης βρέθηκε νεκρός στην περιοχή του Έβρου. Σύμφωνα με την αστυνομία το πτώμα του άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, βρέθηκε μέσα στο ποτάμι του Εβρου σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, στο ύψος του Σουφλίου.

Η σορός του άνδρα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
 
 


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Toυρκία: Νέα διαρροή κυανίου στο μεταλλείο χρυσού Kisladag της Eldorado; (Τα παπαγαλάκια των τηλεοπτικών ΜΜΕ του Εβρου έχουν να πουν τίποτα, άραγε;)


Πηγή: www.alterthess.gr

Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολίσθηση στις εγκαταστάσεις εκχύλισης του μεταλλείου χρυσού Κisladag, κοντά στην πόλη Ουσάκ που ανήκει στην Καναδική εταιρεία Eldorado Gold (γνωστή για τις επενδύσεις της σε μεταλλεία της Βορείου Ελλαδός) και χρησιμοποιεί την τοξική και επικίνδυνη μέθοδο της εκχύλισης με κυάνιο σε σωρούς.


Ομάδα που αποτελούνταν από τον ειδικό Δημόσιας Υγείας Δρ Ali Osman Karababa, τον γεωλόγο μηχανικό Tahir Ongur και τον εκπρόσωπο της SOS, Ugur Sümer, επεσήμανε ότι το μεταλλείο δεν έχει φράγμα τελμάτων, και ότι μια ισχυρή μυρωδιά από αμυγδαλέλαιο υπάρχει στον αέρα – υποδεικνύοντας την παρουσία HCN (υδροκυανίου) στην περιοχή.
Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων δήλωσε ότι «αν κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται ένα σφίξιμο στην αναπνοή και πεπτικά προβλήματα, αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να σχετίζεται με την παρουσία του υδροκυανίου στην ατμόσφαιρα.”
Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων τόνισε επίσης ότι οι αρχές του μεταλλείου δεν είχαν βγάλει καμία ανακοίνωση ή προειδοποίηση ότι υδροκυάνιο είχε διαρρεύσει στην περιοχή. “Στο σχέδιο διαχείρισης που επισυνάπτεται στο έγγραφο Περιβαλλοντικής Εκτίμησης της επιχείρησης, αναφέρεται σαφώς ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα εκδοθεί συναγερμός  στα χωριά της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να εκκενωθούν.”
Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν διασπείρει τα τέλματα από τους σωρούς κατά μήκος της κοιλάδας, και ζήτησαν να γίνει ανάλυση του νερού ύδρευσης και άρδευσης στην περιοχή.
Το 2006, από τις 26 μέχρι 28 Ιουνίου, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στο Εσμέ παρουσιάστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, με συμπτώματα δηλητηρίασης από κυανιούχα όπως ναυτία, πόνους στο κεφάλι, δυσκολία στην αναπνοή, μούδιασμα των άκρων και ρίγη.
Εκείνη την εποχή, τα δείγματα αίματος από καταγγέλλοντες που είχαν λάβει οι γιατροί της ομάδας Elele (“χέρι με χέρι”) είχαν κατασχεθεί από την τοπική διοίκηση. Ωστόσο, κυάνιο εντοπίστηκε σε 9 δείγματα που αναλύθηκαν χωρίς κρατική άδεια.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012



Reuters/Siphiwe Sibeko
Σοκάρουν πραγματικά οι ειδήσεις από τη Ν. Αφρική… Η αστυνομία άνοιξε πυρ με οπλοπολυβόλα εναντίον ενός πλήθους 3.000 απεργών μεταλλωρύχων αφήνοντας 35 νεκρούς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (εδώ). Mια ομάδα διαδηλωτών, οπλισμένων με ματσέτες, παλούκια και ακόντια, κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς που αμέσως πάτησαν τη σκανδάλη.
Οι απεργοί ζητούσαν αυξήσεις μισθών από το μεταλλείο πλατίνας Marikana της εταιρείας Lonmin PLC, ΒΔ του Γιοχάνεσμπουργκ. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χαμηλοί μισθοί στα πλατινωρυχεία προκαλούν απεργίες και τον Φεβρουάριο 17.000 εργάτες απολύθηκαν από την εταιρεία Impala Platinum επειδή απεργήσανε.
Πριν ακόμα από τη χθεσινή σφαγή, οι διαμαρτυρίες κατά της Lonmin είχαν οδηγήσει στο θάνατο δέκα ατόμων από την περασμένη Παρασκευή. Οι συγκρούσεις εντάθηκαν κατά το Σαββατοκύριακο, όπου κατέφτασαν 3.000 πάνοπλοι αστυνομικοί με συνοδεία αστυνομικών ελικοπτέρων. Μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών υπήρχαν και πολλές γυναίκες, σύζυγοι των απεργών. Σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή οι απεργοί σκότωσαν δυο άνδρες της ασφάλειας του μεταλλείου, βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητό τους. Την Δευτέρα, πάλι σύμφωνα με την αστυνομία, σκότωσαν άλλους δυο σεκιουριτάδες και δυο αστυνομικούς. Η αστυνομία απάντησε με πυρά, σκοτώνοντας δυο απεργούς.
Δείτε τo συγκλονιστικα βίντεο....