Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Αγιος Παντελεήμονας: Κρατητήρια της φρίκης για πεντάχρονο αγοράκι



Ημερομηνία: 03/08/2012
Δεκαεπτά ολόκληρες ώρες απόλυτης φρίκης και εξευτελισμού βίωσε μία γυναίκα, μάνα ενός ανήλικου παιδιού, μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

Οι εικόνες που αναδύονται, από τα όσα περιγράφει στο φακό της zougla.gr, προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό, με πρωταγωνιστές μία αρμάδα αστυνομικών, οι οποίοι δίχως την παραμικρή ευαισθησία δεν διστάζουν να εξυβρίσουν, να εξευτελίσουν και να απειλήσουν την άτυχη γυναίκα που βρέθηκε στο διάβα τους.

Αποκορύφωμα της επαίσχυντης συμπεριφοράς τους, που δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την ιδιότητα που φέρουν και τον ρόλο που έχουν κληθεί να διαδραματίζουν στην κοινωνία, αποτελεί το γεγονός ότι όλα όσα έγιναν, έλαβαν χώρα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της, το οποίο αν και πέντε ετών εξαναγκάστηκε να ζήσει τον απόλυτο εφιάλτη.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Λαϊκή Συνέλευση Ιερισσού: Την Κυριακή 5 Αυγούστου, όλοι στις Σκουριές!



Πηγή: www.alterthess.gr

Να υπερασπιστούν το δάσος των Σκουριών από τα συμφέροντα των χρυσοθήρων του Μπόμπολα και του Πάχτα αποφάσισαν οι κάτοικοι της Ιερισσού στην χθεσινή τους συνέλευση όπου αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους. Σε συγκέντρωση καλούν την Κυριακή 5 Αυγούστου στις Σκουριές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ψήφισμα, "εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, στη μεγάλη λαϊκή συνέλευση στην Ιερισσό, την Τρίτη 31 Ιουλίου, αποφασίσαμε να ανεβούμε στον Κάκαβο, για να υπερασπιστούμε το δάσος, το νερό και τις ζωές μας, όπως ορίζει το σύνταγμα των Ελλήνων στο άρθρο 24 § 1:

Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

Τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων, του Μπόμπολα, και του Πάχτα που τα υπηρετεί, δεν είναι ούτε το δημόσιο συμφέρον, ούτε το ξεπούλημα της γης μας και το ξεκοίλιασμά της είναι μια απλή αλλαγή χρήσης. Είναι η καταστροφή".

Οι κάτοικοι σημειώνουν ακόμη ότι, "\ο τόπος μας τελεί υπό ξένη κατοχή. Κάνουμε το πατριωτικό μας χρέος. Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα των Ελλήνων και την πατρίδα. Την Κυριακή 5 Αυγούστου όλοι στις Σκουριές".

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αν όλα αυτά δεν είναι περιγραφή κλοπής, με ιδεολογικό μανδύα, τότε τί είναι;

Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η ταφόπλακα της λογικής

Ας δούμε τι ισχυρίζεται η νεοφιλελεύθερη αφήγηση:

το Δημόσιο αποτελείται κυρίως από κάμποσους διορισμένους χαραμοφάηδες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα. Οι κρατικές επιχειρήσεις είναι ένα δυσκίνητο και συνήθως ελλειμματικό κομμάτι της οικονομίας. Η κρατική παρέμβαση το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί τη διαφθορά, μέσω της συναλλαγής με διάφορους επιχειρηματίες. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι : α) να ιδιωτικοποιήσουμε τις κρατικές επιχειρήσεις, β) να περιορίσουμε στο ελάχιστο κάθε κρατική παρέμβαση.
Ας δούμε και την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας. H ATE στα πλαίσια του PSI υπέστη ένα κούρεμα 843,9 εκ. €. Στο α’ εξάμηνο του 2011 παρουσίασε αύξηση της κερδοφορίας

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΚΙΦΑ Δράμας: ανάγκη για δωρεά ηλεκρονικού υπολογιστή

ΚΙΦΑ: Χρειαζόμαστε ηλεκτρονικό υπολογιστή για την μηχανοργάνωσης του φαρμακίου

Εδώ και περίπου ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των φαρμάκων που βρίσκονται στις αποθήκες του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) Δράμας. Παράλληλα, εθελοντές ανέλαβαν να κατασκευάσουν ειδικό λογισμικό για την διαχείριση των φαρμάκων. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανάγκη για ύπαρξη ηλεκτρονικού υπολογιστή στο ΚΙΦΑ και οι λιγοστές ανάγκες εξυπηρετούνταν από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που μας είχε δανείσει προσωρινά το Εργατικό Κέντρο. Ωστόσο, τώρα καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να προχωρήσουμε στην μηχανοργάνωση του Φαρμακείου. Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε από τους πολίτες ή τις επιχειρήσεις της Δράμας που θέλουν να μας βοηθήσουν και μπορούν να διαθέσουν κάποια υπολογιστική μηχανή (desktop ή laptop) να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας με τη Γραμματεία: 2521.777.038, 6984.286.106, 6971.893.208 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 10-12π.μ.&6-8μ.μ.).
Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, Ηπείρου 2.

Απο: Συνέλευση Πολιτών Δράμας
http://www.politesdramas.gr/

Συνελεύσεις


Το επόμενο ραντεβού το Σεπτέμβη, στην πλατεία του Φάρου.

Αστυμομικοί πέταξαν μετανάστη απο το μπαλκόνι

Βασανισμό από αστυνομικούς καταγγέλλει Αφγανός – Ανοιχτή επιστολή στον Δένδια

«δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται στη συγκεκριμένη περιοχή η απάνθρωπη και ρατσιστική συμπεριφορά της Αστυνομίας μαζί με κλοπές σε βάρος προσφύγων και μεταναστών»
 
Όπως καταγγέλλει το ίδιο το θύμα της επίθεσης, ο Αφγανός Ahsan Hossin Zade, την Τετάρτη, στις 25 Ιουλίου, δύο αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του, στην οδό Λιοσίων, περίπου στις 22.00.
 
«Οι αστυνομικοί ήταν κανονικά με την στολή τους. Μπήκαν στο σπίτι κρατώντας στα χέρια τους τα γκλόμπ τους και άρχισαν να ζητάνε χρήματα από τους συμπατριώτες μου  που βρίσκονταν εκεί και από εμένα λέγοντας ‘φέρτε όσα χρήματα έχετε’», καταγγέλλει ο Αφγανός και συνεχίζει:

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η άγνωστη ιστορία των ADP





Tom Behan, Αrditi del Popolo. H ιστορία της πρώτης αντιφασιστικής οργάνωσης και η αποτρέψιμη άνοδος του Μπενίτο Μουσολίνι, Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, Αθήνα 2012, σσ. 191
Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου


Μείνετε σπίτι! Μην απαντάτε στις προβοκάτσιες. Ακόμα και η σιωπή, ακόμα και η δειλία, είναι μερικές φορές ηρωικές”.

Είναι Μάρτιος του 1921 και τον λόγο έχει ο βουλευτής του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Τζιάκομο Ματεότι. Ο Ματεότι ανήκει στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, αυτή που μετά τη διάσπασή του, το 1922, θα ακολουθήσει εκτός ΙΣΚ τον Τουράτι· ο ίδιος, ωστόσο, είναι από τους πιο φανατικούς πολέμιους των φασιστών – και γι΄ αυτό το 1924, μετά δηλαδή την έκδοση ενός βιβλίου του εναντίον τους, ο Ματεότι θα δολοφονηθεί από την προσωπική φρουρά του Μουσολίνι.