Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τα πειραματόζωα του Βορρά

Η αστυνομία του Κεμπέκ ζήτησε χάρτη της πορείας και οι διαδηλωτές τους έδωσαν αυτό

Οι διαδηλωτές έστειλαν αυτό το εύγλωττο και περιεκτικό μήνυμα.

Οι μαθητές αντιτίθενται στην αύξηση των διδάκτρων καθώς και στο νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Περισσότεροι από 100.000 φοιτητές πλημμύρισαν την Τρίτη τους δρόμους του Μοντρεάλ γιορτάζοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη συμπλήρωση 100 ημερών από την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στον διπλασιασμό των σπουδαστικών διδάκτρων στο Κεμπέκ του Καναδά. Φωνάζοντας το σύνθημα "οι δρόμοι είναι δικοί μας", οι φοιτητές ακύρωσαν στην πράξη με την πορεία τους τον νόμο που το τοπικό Κοινοβούλιο ενέκρινε εσπευσμένα την Παρασκευή σε μια προσπάθεια να συντρίψει το κίνημά τους.
Ο νόμος 78 ποινικοποιεί κάθε διαδήλωση που πραγματοποιείται έξω από ακτίνα 50 μέτρων από τις σχολές, ενώ επιχειρεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες υποχρεώνοντάς τους να "χρησιμοποιούν τα αναγκαία μέσα για να επαναφέρουν στην τάξη" τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι διαδηλώσεις με περισσότερα από 50 άτομα θεωρούνται παράνομες αν προηγουμένως δεν έχουν λάβει άδεια από τις αρχές για τη διαδρομή και τη διάρκειά τους και οι παραβάτες απειλούνται με εξοντωτικά πρόστιμα.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Προβολή ταινίας: "Τα μυαλά μας πίσω"


Παρασκευή 25-5-2012 στις 21:00 - Προβολή ταινίας: "ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ (FREE RAINER/RECLAIM YOUR BRAIN)"
Γερμανοαυστριακή ταινία του Χανς Βάινγκαρτνερ (2009)
με τους Μόριτς Μπλάιπτροϊ, Έλζα Σουλτς Γκάμπαρντ, Μίλαν Πέσκελ, Ζιμόνε Χάνζελμαν, Γκρέγκορ Μπλομπ, Τομ Γιαν

Ο Rainer είναι ένας τηλεοπτικός παραγωγός, έχει αγγίξει τα όρια του με τη δουλειά του και είναι απογοητευμένος από τα χαμηλής ποιότητας τηλεοπτικά προγράμματα που του αναθέτουν να παράγει (μεταξύ των οποίων και το 'Who gets the Superbaby?' ένα ριάλιτι για τον 'καλύτερο' επίδοξο δωρητή σπέρματος).
Και πάνω σε αυτή την απογοήτευση ο Rainer αποφασίζει να ξεκινήσει μια επανάσταση στην τηλεοπτική αναμετάδοση. Καταφέρνει να επέμβει στα στοιχεία που μετράνε τα 'μηχανάκια' τηλεθέασης, πειράζοντας τα νούμερα τόσο, ώσπου τα τηλεοπτικά 'σκουπίδια' παίρνουν την κατιούσα.
Όμως παρότι αυτή η εξέλιξη φέρνει μια... πολιτιστική επανάσταση, οι υπερδυνάμεις πίσω από την βιομηχανία της τηλεόρασης ανησυχώντας για την τρομακτική αλλαγή θα αντιδράσουν με σπασμωδικές κινήσεις...
Διάρκεια 120'

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τέταρτο ανταλλακτικό παζάρι


Συλλαλητήριο για την ακύρωση του Μνημονίου!


Σε παλλαϊκή συγκέντρωση με κύριο αίτημα την ακύρωση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών (3845 και 3899/2010, 4024/2011, 4046/2012) νόμων του Μνημονίου καλεί το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, την προσεχή Τρίτη, 22 Μάη, στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα να συμμετάσχουν, αλλά και να κηρύξουν άμεσα γενική πανελλαδική απεργία με τα παραπάνω αιτήματα.

ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η 7ΜΗΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Πιεσμένη από το σκληρό αγώνα των αλύγιστων απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου, που παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες δεν κατάφερε να σπάσει, η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» προχώρησε χτες σε αγωγή που εκδικάζεται σήμερα, με την οποία ζητάει να κηρυχθεί η πολύμηνη απεργία τους παράνομη και καταχρηστική!
Μετά τις απέλπιδες προσπάθειες της εργοδοσίας, χρησιμοποιώντας τα τσιράκια της να σπάσει την απεργία πρώτα με ασφαλιστικά μέτρα και στη συνέχεια με προκλήσεις μπροστά στην αλυσίδα περιφρούρησης, τώρα πρωτοστατεί η ίδια στην επιχείρηση ποινικοποίησης του περήφανου αγώνα που έχει φτάσει τους 7 μήνες. Είναι ενδεικτικό ότι στην αγωγή που κατέθεσε και εκδικάζεται σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναμασά τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί εδώ και καιρό, όπως ότι είναι «διευθυντικό δικαίωμα» το μαζικό πέταμα στην ανεργία εργαζομένων, ότι εμποδίζονται οι απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο κ.ά.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά του ΝΑΤΟ στο Σικάγο


Από  ΤVXS
Σε απόρθητο φρούριο έχει μετατραπεί το Σικάγο εν όψει την Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που ξεκινά αργότερα σήμερα. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για να αντιμετωπίσουν τους αντι-ΝΑΤΟικούς διαδηλωτές που έχουν συρρεύσει από όλη τη χώρα. Σήμερα οι διαδηλωτές προγραμματίζουν μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Όπως μεταδίδει η Chicago Tribune τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένταση στους δρόμους της πόλης. Χθες οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν επανειλημμένα με δυνάμεις της αστυνομίας. Οδομαχίες και αντιπαραθέσεις ξέσπασαν καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας καθώς διαδηλωτές και αστυνομία έπεζαν "τη γάτα με το ποντίκι".


Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.
Πάντως, όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους διαδήλωσε ειρηνικά. "Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που έχουμε καταφέρει, αλλά ανυπομονώ για την αυριανή [Σ.Σ σημερινή] μέρα", είπε ένας διαδηλωτής.
Οι διαδηλωτές που προέρχονται κυρίως από το κίνημα Occupy και ειρηνιστικές οργανώσεις διοργανώνουν σήμερα, την πρώτη ημέρα της συνάντησης των ηγετών, μεγάλη συγκέντρωση στο Grant Park. Μετά το αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα ακολουθήσει πορεία προς το συνεδριακό κέντρο McCormick, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ.