Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κυριακή 25η Μαρτίου: Όλοι στους δρόμους

Κυριακή 25 Μαρτίου:
Όλοι Στους Δρόμους

        
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της τρόικα, πανικόβλητη από τις μαζικές πορείες σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα και τη μεγαλειώδη διαμαρτυρία του λαού στους δρόμους στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη, που οδήγησαν στη πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου, εν όψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες, φοβούμενη τα χειρότερα.

Η κατάπτυστη πολιτική ελίτ, που οδήγησε το λαό στη πτώχευση υπό τις ευλογίες του διεθνούς και ντόπιου οικονομικού κατεστημένου, επιστρατεύει όλους τους μηχανισμούς καταστολής και απειλεί με διώξεις για να μπορέσει να ξαναβγεί στις εξέδρες, κάνοντας πρόβα για τις εκλογές.

Η απόφαση των τελευταίων ανάπηρων πολέμου να μην παρελάσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξαθλίωση του λαού, δείχνει το δρόμο στη νέα γενιά, που της στερούν το μέλλον, στους ανέργους που έχουν φτάσει το ενάμιση εκατομμύριο λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης, στους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, που βλέπουν το εισόδημα του να εξανεμίζεται για την πληρωμή διεθνών τοκογλύφων.

Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να εκφράσουν έμπρακτα, αυθόρμητα και ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους σε αυτή τη πολιτική.  

Κλέβουν τα όνειρα των παιδιών μας, μας κλέβουν τις ζωές μας. 
 
Δεν μπορούμε να τους το επιτρέπουμε άλλο!




Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Κάκαβος, ιδιωτικό βουνό της ELDORADO; Εικόνες από το μέλλον της Θράκης;

 

Από το βράδυ της Τετάρτης όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Κάκαβο στις Σκουριές, είναι κλεισμένοι από μηχανήματα της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός. Mετά τη δολοφονική επίθεση των 400 και πλέον τραμπούκων εναντίον των υπερασπιστών του Κακάβου, η εταιρεία συμπεριφέρεται σαν να είναι δικό της το βουνό. Έχουν στηθεί μέσα στο δάσος κοντέινερ και σπιτάκια για τους 250 περίπου εργαζόμενους που μένουν εκεί και η πρόσβαση σε οποιον δεν είναι υπάλληλος της εταιρείας απαγορεύεται. Με ποιο νόμο και ποιο δικαίωμα;
(Σημειώνουμε εδώ ότι το Δασαρχείο Αρναίας δεν έχει δώσει στην εταιρεία καμία άδεια επέμβασης στο δάσος και ότι οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα είναι παράνομη.)
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

Τι γίνεται στη περιοχή του Περάματος και Σαπών;
Πληροφορίες της ανοιχτής συνέλευσης Αλεξανδρούπολης φέρουν την εταιρία χρυσωρυχεία Θράκης, να έχει ήδη ξεκινήσει τη πρόσληψη τουλάχιστον 10 χαμηλόμισθων εργατών για τοπογραφικές εργασίες στη περιοχή Σαπών και Περάματος, και να έχει "τάξει" δουλειά σε πολαπλάσιους (οι αιτήσεις από ανέργους πέφτουν βροχή). Είναι φανερό πως η εταιρία της El Dorado, ετοιμάζει και εδώ, στη Θράκη, τον ιδιωτικό της στρατό, τάζοντας δουλειά σε κόσμο, πολαπλάσιο των αναγκών της εταιρίας σε προσωπικό, αν λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το μεταλλείο! Οι εικόνες από τη Χαλκιδική όπου η εταιρία συμπεριφέρεται σαν τσιφλικάς της περιοχής, με τον μισθοφορικό της στρατό, δεν φαίνεται να είναι και τόσο μακριά για τη περιοχή της Θράκης! Απαιτείται η εξόρμηση μας για ενημέρωση του κόσμου και των χωριών και η εγρήγορση όλων μας...!

(Για συνεχή ενημέρωση  γύρω απο τον αγώνα κατά του χρυσού, σε Χαλκιδική - Θράκη - Κιλκίς, επισκεφτείτε τη σελίδα http://antigoldgreece.wordpress.com/)

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Συντονιστικού αγώνα για την άγρια επίθεση των χρυσοθήρων εναντίον πολιτών στην Χαλκιδική.

                                     
Ιερισσός20.03.2012
Το Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργιών χρυσού, καταγγέλλει στο λαό της Χαλκιδικής αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό την απροκάλυπτα βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν 30 κάτοικοι της περιοχής, οι μισές εκ των οποίων ήταν γυναίκες, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στη θέση «Σκουριές» του Κακκάβου από 400 εργαζόμενους {τραμπούκους} της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», οι οποίοι κατέφθασαν με τα λεωφορεία της εταιρείας και φορούσαν τις φόρμες με το λογότυπο της εταιρείας ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μισθοφόροι, με συνέπεια τον τραυματισμό πολλών από τους κατοίκους-ο ένας μάλιστα σοβαρά, ο οποίος ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα αν και νοσηλεύεται ακόμη-.
Καταγγέλλει την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» συμφερόντων της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» και της καναδικής Eldorado Gold η οποία με τη στάση της δημιουργεί στρατό μισθοφόρων στην περιοχή για να επιβάλλει τα συμφέροντά της απέναντι στα συμφέροντα χιλιάδων άλλων κατοίκων που βιοπορίζονται από εργασίες που θα καταστραφούν από την ανάπτυξη των μεταλλείων.