Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

1η απεργιακή ημέρα: Ανταπόκριση απο Αλέξανδρούπολη.



 
Με επιτυχία κύλησε η 1η απεργιακή μέρα σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, παρότι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου δεν κάλεσε σε καμιά κινητοποίηση για σήμερα, υποτίμησε για άλλη μια φορά την αγωνιστική διάθεση του κόσμου και περιορίστηκε μόνο σε ένα τυπικό κάλεσμα σε συγκέντρωση, για αύριο το απόγευμα!
 Ιδιαίτερα, μαζική ήταν η πορεία του Σωματείου των Δημοτικών Υπαλλήλων , η οποία κατευθύνθηκε στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έξω από τα οποία φώναξε συνθήματα αποδοκιμασίας. Χθες, οι ίδιοι είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στο κτίριο του Δημαρχείου, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ. στον ίδιο χώρο, αλλά και το απόγευμα στη μεγάλη συγκέντρωση των Σωματείων, στις 17:30, έξω από το Εργατικό Κέντρο.
Μαζική πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους δρόμους της πόλης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύθηκε με τους Δημοτικούς Υπαλλήλους. Νωρίτερα, σε έναν ακτιβισμό, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «σφράγισαν» τα υποκαταστήματα των τραπεζών της πόλης διακόπτοντας την λειτουργία τους, Φώναξαν συνθήματα κατά των τραπεζιτών και μοίρασαν απεργιακό υλικό στους πολίτες και τα καταστήματα. Έξω από την τράπεζα Πειραιώς και Αγροτική ακούστηκε και το σύνθημα: «Σάλα, που θέλεις και την Αγροτική  θα φύγεις με ελικόπτερο κάποτε και εσύ» και το «Η Αγροτική ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το Ιδιωτικό».
Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για αύριο το απόγευμα στη μεγάλη συγκέντρωση στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση την ίδια ώρα, έξω από το Δημαρχείο.

Γιώργος Πανταζίδης 

Φωτο από τη συγκέντρωση των Δημοτικών Υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου