Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μαδρίτη: "Είμαστε όλοι ανθρακωρύχοι!"

 

 
Οι ισπανοί ανθρακωρύχοι το βράδυ της Τρίτης πραγματοποίησαν νυχτερινή πορεία στη Μαδρίτη υπό το φως των φακών του προστατευτικού κράνους τους.

Τους ανθρακωρύχους υποδέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί στη Μαδρίτη. Το ενθουσιώδες πλήθος του κόσμου βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Puerta del Sol με σύνθημα «Είμαστε όλοι ανθρακωρύχοι». Οι ανθρακωρύχοι έφτασαν από τις βόρειες και νότιες περιοχές της χώρας με τα πόδια, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, για να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Βιομηχανίας, στην οποία τα συνδικάτα περιμένουν 25.000 διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανθρακωρύχοι της βόρειας Ισπανίας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και εβδομάδες διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις επιδοτήσεις προς τη βιομηχανία άνθρακα κατά το 2012 σε 111 εκατ. ευρώ από 301 εκατ. ευρώ το 2011. Σύμφωνα με τους ανθρακωρύχους, αυτό σημαίνει ότι θα χαθούν 30.000 θέσεις εργασίας είτε άμεσα είτε έμμεσα. Άλλωστε πολλά ορυχεία της Ισπανίας έχουν κλείσει σταδιακά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι, ανακοίνωσε σήμερα ένα πακέτο λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων.
 
Δειτε περισσότερες φωτο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου