Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Κάποιοι μέσα στην κρίση κάνουν πάρτυ

Αύξηση κερδών για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Την ώρα που πληθαίνουν οι άνεργοι και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις εξαναγκάζουν σε ένδεια και φτώχεια εκατομμύρια πολίτες, κάποιοι αυξάνουν τα κέρδη τους και κάνουν πάρτυ.

Οριακή αύξηση πωλήσεων αλλά σημαντική ενίσχυση κερδοφορίας πέτυχε την περασμένη χρονιά η ΑΒ Βασιλόπουλος.
Αποτέλεσμα οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 1,625 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 3,24%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων άγγιξαν τα 67,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 6,63% σε σχέση με τη χρήση του 2010.
Πολλαπλάσια ήταν πάντως η αύξηση που κατεγράφη σε επίπεδο κερδών μετά από φόρους τα οποία αυξήθηκαν κατά 23,38% στα 42,626 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων του ομίλου αυτά ενισχύθηκαν κατά 8,6% διαμορφούμενα στα 104,311 εκατ. ευρώ.

 05/06/2012

5 σχόλια:

  1. Αναρτήσεις σαν αυτήν με κύριο τίτλο "Κάποιοι μέσα στην κρίση κάνουν πάρτυ" και "Αύξηση κερδών για την ΑΒ Βασιλόπουλος" που ανέβηκε στο blog μας δεν πρέπει να γίνονται. Εάν τα κέρδη είναι αποτέλεσμα απάνθρωπης εκμετάλευσης των εργαζομένων, ναι να να μας ενοχλήσει, αλλά θα πρέπει να γραφεί συγκεκριμένα και με στοιχεία.


    Η λογική ότι επειδή εγώ δυσκολεύομαι οικονομικά πρέπει να δυσκολεύονται οι πάντες αλλιώς τους καταγγέλω και τους δυσφημίζω δεν νομίζω οτι είναι στο πνεύμα της συνέλευσης.


    Επιπρόσθετα, όταν αναπαράγονται στο blog μας ειδήσεις που προέρχονται από άλλες πηγές, θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή καθώς και ο σύνδεσμος από τον οποίο έγινε το copy/paste του κειμένου.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο για μενα ειναι δεδομενο οτι ειναι απανθρωπη και δεν με ενοχλει απλα αλλα με εξοργιζει.
    Το οτι αυξησε τα κερδη απολυοντας εργαζομενους και μειωνοντας μισθους δλδ δεν σε πειραξε Γιαννη ? Το οτι "δυσκολευονται" καποιοι(αλλοι αυτοκτονουν) για να γλενταν καποιο αλλοι ακομα περισσοτερο απο οσο ηδη γλεντουσαν ταιριαζει δλδ στο πνευμα μας ή μηπως φοβομαστε να αγγιξουμε τετοια θεματα?
    Οποιος αναρτησε το κειμενο δε νομιζω να ειχε σκοπο αλλο απο το να ξεμπροστιασει την ανηθικοτητα και την ξετσιπωσια του καθε ΑΒ που κανουν οντως παρτυ στις πλατες μας.
    Οσο για τα συγκεκριμμενα στοιχεια θα συμφωνησω. Θα ηταν πιο ολοκληρομενο το αρθρο αν μας ελεγε τι μειωσεις μισθων δεχτηκαν ακριβως οι εργαζομενοι και ποσοι απολυθηκαν λογω κρισης.
    Θα συμφωνησω και για την πηγη και τον συνδεσμο.
    Αυτα τα λιγα.

    Δημητρης Ντεμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη,το συγκεκριμένο άρθρο έχει γραφεί για δυσφήμιση της επιχείρησης και για δημιουργία εντυπώσεων. Μπορούμε αν θέλουμε να είμαστε έγκυροι, να ρωτήσουμε εργαζόμενους στα ΑΒ Βασιλόπουλος που έχουμε στην πόλη και να μάθουμε από πρώτο χέρι ποιές είναι οι συνθήκες εργασίας, εάν τα χρήματα που λαμβάνουν είναι ικανοποιητικά κλπ.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη αλλά την ώρα που πληθαίνουν οι άνεργοι ο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ανοίγει νέα καταστήμα και δίνει δουλειά σε κόσμο...είναι αν μη τι άλλο κακοήθεια να αναφερόμαστε έτσι σε υγιείς επιχειρήσεις που αφήνουν λεφτά στην χώρα και μάλιστα κάνουν προσφορά πάνω στην προσφορά αποδεικνύοντας πως πέρα από το δικό τους κέρδος σκέφτονται και τον συνάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση πολλαπλής επιλογής:
    Τι από τα παρακάτω ισχύει για τον "ανώνυμο" των 9:15 :

    A. Δουλεύει με καλό μισθό για τον Βασιλόπουλο
    Β. Είναι καθυστερημένος
    Γ. Ζεί στο ορεινό Νεπάλ
    Δ. Όλα τα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή