Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ



ΣΗΜΕΡΑ 1η MAH H ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
126 χρόνια μετά τους αγώνες και τις θυσίες ντόπιων και μεταναστών εργατών στο Σικάγο, που επέβαλλαν το 8ωρο και βελτίωσαν τις συνθήκες εργασίας, τη φετινή πρωτομαγιά, βιώνουμε μαζί με πολλά εκατομμύρια εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, για την οποία μόνο εμείς δεν ευθυνόμαστε.  Ζούμε τη μεγαλύτερη κατάρευση που έγινε ποτέ στα εργασιακά δικαιώματα, κατάρευση που στοχεύει στη διάσωση των πλουσίων και των τραπεζιτών μέσω της δικής μας εξαθλίωσης.
Λουκέτα επιχειρήσεων, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλαγή κλαδικών συμβάσεων εργασίας και προσεχώς κατάργησή τους, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.  Αυτή είναι η καθημερινότητα που ζούμε. Απο την άλλη: αστρονομικά ποσά στήριξης των τραπεζών, χρήματα τα οποία προορίζονται για τις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Χρήματα τα οποία φεύγουν απο τις δικές μας τσέπες, απο τα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.
Γνωρίζουμε ότι αυτός ο κατήφορος θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Tα νέα τα μέτρα έχουν ήδη προαναγγελθεί.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΟΥΝ
Δεν αναμένουμε τίποτα απο τη διαφαινόμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και τα δεκανίκια τους. Ούτε απο αυτούς που ανακάλυψαν τώρα ότι τα Μνημόνια είναι καταστροφικά.
Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να προβάλλουν τους μετανάστες σαν κύρια αιτία του κακού.
Με αστυνομικά προγκρόμ, επιχειρήσεις σκούπα και δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, και με την αγαστη συνεργασία των ΜΜΕ προσπαθούν να δώσουν μια ψεύτικη ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει.
Η Συνδικαλιστική Γραφειοκρατία έχει αποδεχτεί το χρέος καθώς και  τα μέτρα που επιβάλλονται απο τα μνημόνια. Υπόσχεται με λόγια ωραία και παχιά αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ανατροπές.  Στην πραγματικότητα όμως υποτάσσεται στις υποδείξεις των εκάστοτε κομματικών συμφερόντων, υπηρετώντας τους κεφαλαιοκράτες.
Άβουλος παρατηρητής, κομπάρσος ενός καλοστημένου προαναγγελθέντος εγκλήματος, καλλιεργεί κλίμα ηττοπάθειας. Κηρύσσει 24ωες απεργίες κάτω απο την πίεση των πρωτοβάθμιων σωματείων, με μόνο στόχο την εκτόνωση της οργής και της αγανάκτησης του κόσμου.
Ποιά είναι αλήθεια η στήριξη που δίνει η συνδικαλιστική ηγεσία στους αγώνες των εργαζομένων;  Εγκαταλείπει στη τύχη τους αγώνες όπως των οργανωμένων του ALTER, της Χαλυβουργίας, της Ελευθεροτυπίας.
Ποιά είναι αλήθεια η στήριξη που δίνει το εργατικό κέντρο στους εργαζόμενους και ανέργους της πόλης μας;
Ας μας πει σήμερα ποια νίκη έχει να προβάλλει η διοίκηση του εργατικού κέντρου. Εκτός απο το ρόλο του διαιτητή που έπαιξε ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εργοδοσία του ΛΑΝΑΡΑ, ας μας πει πια ήταν η συμβολή του στους αγώνες του σωματείου.
Για την προάσπιση ποιών συμφερόντων εκλέγεται σήμερα μια διοίκηση Εργατικού Κέντρου με φόντο τις πισίνες των πεντάστερων ξενοδοχείων.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Οι απαντήσεις είναι μπροστά μας. Από τη μια στέλνει εισαγγελικές παραγγελίες σε άνεργους και συνταξιούχους, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης, για δήθεν παρακώλυση λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου. Απο την άλλη μας λέει ότι η Αλληλεγγύη είναι το σύνθημα της.
Για μας η Αλληλεγγύη δεν είναι σύνθημα αλλά ΠΡΑΞΗ.
Αλλήθεια, την ώρα που η περιφέρειά μας είναι πρώτη στην ανεργία, ποιά ήταν η Αλληλεγγύη και η στήριξη που έδειξε το Εργατικό Κέντρο προς την κίνηση των συμπολιτών μας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ;
Για ποιό λόγο προσπαθεί να φιμώσει φωνές ελεύθερης έκφρασης;
Προφανώς αυτό επιτάσσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα που έντεχνα υπηρετούν.
Εμείς λέμε ότι:
Τα Μνημόνια και οι πολιτικές λιτότητας δεν ανατρέπονται μέσα στους κλειστούς χώρους των γραφείων, ούτε δίνοντας τα χέρια με τους εργοδότες - βιομήχανους.
Ιστορική θα μείνει η χειραψία ΜΕΡΚΕΛ- ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ. ΄Αραγε θα μάθουμε ποτέ τι συμφωνήσανε;
Η πολιτική δεν παράγεται μέσα στη θεσμικά όργανα που έχουν τη νομιμοποίηση του αστικού κράτους που ζούμε, αλλά κάτω, στο δρόμο, τους αγώνες, στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και των ανέργων.
Ο λαός που αντιστάθηκε στις πλατείες και στους δρόμους, που χτυπήθηκε βάναυσα, που συμμετείχε μαζικά σε πρωτόγνωρες μορφές αυτοοργάνωσης και Άμεσης Δημοκρατίας, που έκανε σύνθημα και πράξη την Αντίσταση, την Αλληλεγγύη και την Αξιοπρέπεια, καλείται σήμερα να ξαναπιάσει το νήμα της χειραφέτησης που η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ προσπάθησαν να καταστρέψουν.
Εμείς λέμε στον κόσμο να αποκτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμή του και να μην περιμένει μαγικές λύσεις ούτε να αναζητήσει σωτήρες.
Τον δρόμο θα τον βρούμε περπατώντας.
Είναι ο δρόμος του αγώνα, της χειραφέτησης, την αλληλεγγύης και της οργάνωσης του λαού απο τα κάτω.
Σε αυτον τον δρόμο καλούμε την κοινωνία.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
aganaktismenoi-polites-evrou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου