Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ένα διαφορετικό δελτίο ειδήσεων

To απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, οι απεργοί του ΑLTER οργάνωσαν ένα έκτακτο δελτίο με τη συμμετοχή απεργών και αλληλέγγυων συνδικαλιστών. Ανάμεσα σε όσους μίλησαν ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, o Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο Πρόεδρος Εργαζομένων της Χαλυβουργίας Ελλάδας, ο Πρόεδρος ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδας, οι εκπρόσωποι των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος», «Το Βήμα», «΄Κέρδος», ο Πρόεδρος Σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ και ΟΣΥ, ο Γενικός Γραμματέας ΕΠΗΕΑ και πολλοί άλλοι

1 σχόλιο:

  1. «Εμείς οι εργαζόμενοι του alter αποφασίσαμε να δώσουμε βήμα…»

    Είναι αντιφατικό να δίνεις το βήμα σε κάποιον άνθρωπο για να σου εκφράσει την αλληλεγγύη του. Η αλληλεγγύη εκφράζεται αυτόβουλα και ελεύθερα, χωρίς να περιμένει το βήμα από κανένα κάτοχο του τηλεοπτικού βήματος και χωρίς να αποδέχεται την θέση ισχύος στην οποία αυτομάτως θέτει τον εαυτό του αυτός που παρέχει το βήμα.

    Βλέπω ανθρώπους καλά (ή μόνιμα) αμειβόμενους να αδιαφορούν για την κοινωνία στην οποία ζουν και να φροντίζουν μόνο για τα ατομικά και τα οικογενειακά τους. Μετά από λίγο καιρό βλέπω τους ίδιους ανθρώπους να μειώνονται οι μισθοί τους ή να χάνουν τις δουλειές τους.
    Στη συνέχεια αυτοί οι άνθρωποι θυμούνται την αλληλεγγύη και την εκφράζουν προς όλους.
    Αυτή η μορφή αλληλεγγύης δεν είναι καθαρή και ειλικρινής, αλλά βρώμικη σαν τα σκατά που τρώμε κάθε μέρα στα μούτρα μας.
    Παρ’ όλα αυτά θέλω να είμαι μαζί τους, αλλά θα περιμένω, έστω και από λίγους από αυτούς, όταν κάποια στιγμή αποκτήσουν και πάλι τη σιγουριά τους, να μην τα ξεχάσουν όλα, γυρνώντας και πάλι στα ατομικά και τα στενά οικογενειακά τους.

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή