Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ



ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ…
ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ – ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
ΣΤΙΣ 6.00 ΜΜ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ζούμε τη μεγαλύτερη επίθεση που δέχτηκε ο λαός τα τελευταία 50 χρόνια. Οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Ευρώπης στη σκιά της κρίσης του συστήματος, υλοποιούν το μεγαλύτερο σχέδιο διάλυσης του κοινωνικού κράτους, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ένα χωρίς προηγούμενο για τη συλλογική μνήμη, ξεπούλημα του πλούτου της χώρας στο πολυεθνικό κεφάλαιο και τους  διεθνείς τοκογλύφους – τραπεζίτες. Eφαρμόζουν με τη βοήθεια των «Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης» το δόγμα του σοκ, βάζοντας το πιστόλι στο κρόταφο της κοινωνίας που δοκιμάζεται, θέτοντας της το εκβιαστικό δίλλημα: Εξαθλίωση ή πλήρης χρεωκοπία της χώρας. Όμως πλέον όλοι το βλέπουμε καθαρά…
Στόχος τους δεν είναι η διάσωση της χώρας. Στόχος τους είναι να παραδώσουν τα κλειδιά της διοίκησης και της εκμετάλλευσης του δημόσιου πλούτου της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους και τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, έναντι πινακίου φακής. Είναι υπάλληλοι τους, όχι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
Στόχος τους, μέσω της αφαίμαξης του λαού, δεν είναι η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Το δημόσιο χρέος δεν αποπληρώνεται, μόνο διαγράφεται, γιατί δεν το δημιούργησε ο ελληνικός λαός, αλλά οι στρατιωτικές μίζες, οι ολυμπιακές φιέστες, οι προμήθειες του δημοσίου, η κρατική διαφθορά και οι φοροαπαλλαγές και τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Στόχος τους είναι η μετατροπή μας σε λογιστικά υποκείμενα υπεξαίρεσης χρήματος, για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων εταιριών, ώστε να πληρώσουμε εμείς τη κρίση τους.
Τέλος, στόχος τους δεν είναι «να μπει τάξη στο δημόσιο τομέα της χώρας». Οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία, και τα αποκαλούμενα ρετιρέ είναι δημιούργημά τους για να αναπαράγουν το κομματικό κράτος, και είναι άσσοι σε αυτά. Στόχος τους είναι η διάλυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας, παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών και η εκχώρηση τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η οριστική διάλυση του ήδη απαξιωμένου δημόσιου τομέα. Θα μας στερήσει το τελευταίο εργαλείο στήριξης της κοινωνίας μέσα στη κρίση και θα δημιουργήσει νέες στρατιές ανέργων. Η εξυγίανση και η αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα θα πραγματοποιηθεί με δημοκρατικό έλεγχο από την ίδια τη κοινωνία και με βάση τις ανάγκες της, όχι από τους υπαλλήλους της Τρόικας.
Ήρθε η ώρα όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις που μάχονται όλο αυτό το διάστημα αυτή τη πολιτική, οι φοιτητές, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είναι στο δρόμο, τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που συντονίζονται κόντρα στις υποταγμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, οι συνελεύσεις των πλατειών στις οποίες συσπειρώνονται και οργανώνονται οι άνεργοι και όλοι όσοι πλήττονται από αυτή τη πολιτική, να γίνουν τα ρυάκια που θα συναντηθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής που θα τους πνίξει.
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΒΡΟΥ
www.aganaktismenoi-polites-evrou.blogspot.com

ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του νομού Έβρου 

καλούν εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχους, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες, φοιτητές, αγρότες και κάθε πολίτη που πλήττεται απο την κυβερνητική πολιτική 
 σε συλλαλητήριο την Πέμτη 13 Οκτωβρίου 2011, στις 6μμ

μπροστά στο εργατικό κέντρο της Αλεξανδρούπολης

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες Εβρου καλούν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 
που διοργανώνουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς
την Τεταρτη στις 12 Οκτωβρίου, στις 6μμ στο πάρκο Ακαδημίας.


Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011