Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το πραγματικό δίλλημα είναι ένα “ Ή Αυτοί ή Εμείς”

Το τελευταίο διάστημα ο τόπος μας βιώνει μια εισβολή απο Δυνάμεις που θέλουν να επιβάλλουν μια ιδιότυπη Κατοχή, με διαφορετικό πρόσωπο απ' αυτό που γνώρισαν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας.
Οι εταιρίες που κινούν την παγκόσμια οικονομία, μας ωθούν σε μια ελεγχόμενη πτώχευση. Θέλουν να πάρουν όσο γίνεται πια πολλά σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα.
Όταν ψηφίστικε πέρσι το Μνημόνιο Νο 1, πολλοί από μας δεν είχαμε φανταστεί ποιά θα ήταν η συνέχεια. Η επιδρομή που έγινε στο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων, οι στρατιές που πολλαπλασιάζονται με βήματα γοργά, είναι άνευ προηγουμένου. Ανοίγει σταδιακά και μεθοδευμένα ο δρόμος για την περαιτέρω υποβάθμιση στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, μέσω ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην κουλτούρα μας, δίνοντας μας την ψευδαίσθηση της Ελεύθερης Επιλογής.
Μας λένε ότι το Μνημόνιο Νο 1, δεν πέτυχε. Ήταν ελλειπές ή δεν εφαρμόστηκε σωστά. Μαγείρεψαν το Νέο Μνημόνιο με νέα ληστρικά μέτρα. Ο στόχος είναι καθαρός. Η Αφαίμαιξη και η Εξαθλίωση των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, μόνο που δεν έκλαψε μπροστά στις κάμερες, για να μας πείσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σαμαράς και Καρατζαφέρης δεν συμφωνούν με το Μεσοπρόθεσμο, συμφώνησαν όμως να κατέβει στη Βουλή, με τη μορφή κατεπείγοντος, υπό την απειλή της μή καταβολής της 5ης δόσης.
Η Αριστερά κρατά στάση αναμονής. Περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για λαική Εξέγερση. Ας μη γελιόμαστε. Οι ηγεσίες των κομμάτων, χρεοκοπούν μαζί με τη χώρα μας. Τραβώντας το μονοπάτι που οδηγεί στο γκρεμό, συμπαρασύρουν και το λαό μας.
Η ψηφίζουμε το μεσοπρόθεσμο ή κηρύσσουμε παύση πληρωμών. Φτάνει πια στα Εκβιαστικά διλήμματα.
Από το “Η τα τάνκς ή ο Καραμανλής” φτάσαμε στο “Η αλλάζουμε η Βουλιάζουμε”
Με το σύνθημα “Λεφτά Υπάρχουν” ήρθαν στην εξουσία για να μας πούν, ότι τελικά πρέπει να εξαθλιωθούμε.
Το πραγματικό δίλλημα είναι ένα “ ΉΑυτοί ή Εμείς”

Προσωπικές απόψεις ενός αγανακτισμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου